EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(-0.1%)
GBP
5,52 RON
(+0.79%)
CHF
4,20 RON
(-0.2%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
BGN
2,43 RON
(-0.06%)
RUB
0,07 RON
(-0.2%)
ZAR
0,29 RON
(-0.03%)
BRL
1,11 RON
(+0.25%)
CNY
0,63 RON
(-0.36%)
INR
0,06 RON
(-0.34%)

Autorităţile locale organizează Gala „Ambasadorii Iaşiului”

0

Autorităţile locale ieşene au lansat marţi, 26 martie, la Bucureşti, un program de promovare unică în România care se desfăşoară sub titlul „Ambasadorii Iaşiului”.

 Evenimentul, organizat de Primăria Iaşi şi Consiliul Judeţean Iaşi, reuneşte ambasadori, reprezentanţi ai ambasadelor, oamenilor de afaceri, personalităţi ale mediului cultural şi universitar.

Prin intermediul acestui eveniment, atât primarul Gheorghe Nichita, cât şi preşedintele CJ Iaşi, Cristian Adomniţei, doresc să reafirme Iaşiul atât ca oraş cultural, cât şi un oraş cu oportunităţi de dezvoltare a afacerilor.

Cu acest prilej, primarul municipiului reşedinţă de judeţ a declarat că autorităţile îşi doresc foarte mult să dezvolte sectorul economic „cel care este motorul unei comunităţi”. Totodată, Nichita a declarat că vrea ca Iaşiul să fie un oraş european.

„Sunt foarte fericit că pot prezenta Iaşiul la nivel internaţional prin prezenţa numeroasă a ambasadorilor şi reprezentanţilor ambasadelor. Faptul că sunt foarte mulţi reprezentanţi ai multor firme de consultanţă, oameni de afaceri, universitari, ne creează posibilitatea de a prezenta mult mai bine evoluţia Iaşiului în ultimii ani de zile şi, de ce nu, să reprezentăm oportunităţile pe care le putem oferi pentru dezvoltarea afacerilor”, a spus primarul Gheorghe Nichita.

Cristian Adomniţei, preşedintele CJ Iaşi, a ţinut să sublinieze importanţa participanţilor la eveniment, menţionând în acest sens că trebuie să ia la cunoştinţă care sunt avantajele, oportunităţile care fac ca o investiţie în Iaşi să merite şi să creeze locuri de muncă.

„Ceea ce organizăm azi aici este un fenomen unic în România, respectiv un eveniment de promovare a municipiului şi Judeţului Iaşi în rândul oamenilor de afaceri din Bucureşti, directori ai companiilor multinaţionale prezente în România, companii de audit şi consultanţă, fonduri de investiţii şi brokeri în bursa de valori. Obiectivul fundamental al mandatului meu este să creăm locuri de muncă în Iaşi, să investim în bunăstarea cetăţenilor noştri. Aceste lucruri nu pot fi făcute stând acasă. Trebuie să ieşim în lume şi să arătam oamenilor de afaceri oportunităţile Iaşiului să le facem cunoscute, să-i invităm la noi acasă să vadă cu ochii lor. Scopul nostru este să punem Iaşiul pe hartă, să fie luat în considerare”, a declarat Cristian Adomniţei, preşedintele CJ Iaşi.

Prezent la eveniment, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat că este binevenită organizarea unui astfel de eveniment pentru că „Iaşiul este o citadelă uitată de mult, lăsată vraişte de alţii şi care trebuie să revină neapărat acolo unde îi este locul”.

„Suntem în acest moment un grup de oameni politici care şi-au dat mâna cu alte categorii din Iaşi şi care vor acest oraş să redevină ceea ce merită. Dacă fiecare dintre noi vom face tot ceea ce putem în domeniul nostru şi dacă toţi laolaltă vom încerca să facem astfel de evenimente care să promoveze Iaşiul s-ar putea să reuşim”, a declarat ministru Relu Fenechiu, care este şi preşedintele filialei judeţene a PNL.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.