Curtea de Apel Bucureşti a decis reducerea cu 90% a amenzii aplicate Farmexpert de către Consiliul Concurenţei

Curtea de Apel Bucureşti a decis reducerea cu 90% a amenzii aplicate Farmexpert de către Consiliul Concurenţei, respectiv de la 10,997 milioane lei la 1 milion lei, se arată într-un comunicat al societăţii de avocatură D&B David şi Baias, remis marţi.

Potrivit documentului, Curtea de Apel Bucureşti a decis anularea în parte a deciziei nr. 98/27.12.2011 emisă de către Consiliul Concurenţei, respectiv reducerea cuantumului amenzii aplicate reclamantei, de la 10.997.366 lei la 1.000.000 lei. Decizia este definitivă, fiind supusă recursului în faţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

La sfârşitul anului trecut, Consiliul Concurenţei a sancţionat producătorii Bayer SRL şi Sintofarm SA, precum şi distribuitorii Mediplus Exim SRL, Polisano SRL, Relad International SRL, Farmexim SA, Farmexpert DCI SA, Fildas Trading SRL, Montero SA, ADM Farm SRL, Dita Import Export SRL şi PharmaFarm SA pentru încălcarea Legii concurenţei şi a Tratatului privind Funcţionarea Uniunii Europene (TFUE).

Amenda Farmexpert DCI SA a fost dată pentru ‘încălcarea prevederilor art. 5 din Legea concurenţei şi a art. 101 din TFUE, prin ‘încheierea unor înţelegeri’ de interzicere a exportului şi a importului de produse Bayer, precum şi a exportului de produse Sintofarm’, precizează comunicatul menţionat.

D&B David şi Baias este o societate de avocatură pentru afaceri, integrată în reţeaua societăţilor de avocaţi corespondente a PwC.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.