Marele caricaturist Ştefan Popa Popas, cetăţean de Onoare al Reşiţei

Marele caricaturist, Stefan Popa Popas, a primit marţi,26 martie, la Reşiţa, titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului.

‘Eu sunt onorat de acest titlu. După mine, ca număr al titlurilor de Cetăţean de Onoare, se află un fost preşedinte al ţării, dar cred că are cam jumătate din câte am primit eu. Dar mai important decât acest aspect, este faptul că pot să vă bucur cu ceea ce fac eu şi că arta mea va fi înţeleasă din ce în ce mai mult în ţara mea, pentru că în afara ţării nu este nicio problemă din acest punct de vedere’, a afirmat Ştefan Popa Popas.

Caricaturistul a finalizat albumul dedicat fostului Papă, a lucrat pentru Vatican, Ştefan Popa Popas fiind singurul artist care a deschis o expoziţie la Vatican, în ultimii 200 de ani, iar lucrarea sa, potretul Papei Benedict al XVI-lea, se găseşte în San Pietro.

‘Am cerut permisiunea Vaticanului, ca în limita posibilităţilor, având în vedere că s-au editat doar 99 de bucăţi din acest album, să le ofer primăriilor care mi-au acordat titlul de Cetăţean de Onoare. Eu am acest album la mine, însă, în curând, voi avea această permisiune, scrisă a Vaticanului’ a declarat Ştefan Popa Popas.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.