Peste 268 tone produse energetice confiscate de echipele mobile din cadrul DRAOV Bucureşti

Echipele mobile din cadrul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Bucureşti au confiscat peste 268 tone de produse energetice şi au aplicat amenzi în valoare de 120.000 lei la două societăţi comerciale din Capitală, potrivit unui comunicat remis, miercuri.

Neregulile au fost descoperite în urma unui control inopinat desfăşurat în perioada 18 martie 2013 – 26 martie 2013 în vederea combaterii evaziunii fiscale în domeniul comercializării produselor energetice la două societăţi comerciale cu sediul în municipiul Bucureşti.

Inspectorii vamali au constatat că cele două societăţi nu respectau cerinţele cu privire la circulaţia, recepţia, deţinerea şi comercializarea combustibililor achiziţionaţi în regim suspensiv de accize. În consecinţă, autoritatea vamală a dispus sancţionarea contravenţională a societăţilor respective cu amenzi în valoare de 120 000 lei şi ca măsură complementară le-au fost reţinuţi în vederea confiscării 105.590 litri de GPL (gaz petrolier lichefiat) şi 251.613 litri de kerosen (combustibil pentru avion), în total peste 268 de tone de produse energetice.

Produsele energetice reţinute vor fi valorificate, valoarea lor ridicându-se la suma de 975.630 lei, bani care urmează a fi recuperaţi la bugetul de stat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.