Ponta: După ce Guvernul aprobă fuziunea dintre ELCEN şi RADET, voi avea o întâlnire cu primarul Oprescu

Premierul Victor Ponta a anunţat că va avea miercuri o întâlnire cu primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, după ce Executivul va aproba fuziunea dintre producătorul de agent termic ELCEN şi transportatorul şi distribuitorul RADET.

„Astăzi, puţin mai târziu, după ce aprobăm fuziunea dintre ELCEN şi RADET, voi avea o întâlnire şi cu primarul general. A fost o promisiune a noastră comună – a USL şi a primarului general – pentru Bucureşti”, a afirmat Victor Ponta, la începutul şedinţei de Guvern.

Totodată, el a solicitat Corpului de Control al primului-ministru să facă publice rezultatele verificării efectuate de către Corpul de Control al fostului premier democrat-liberal Emil Boc „din care rezulta că la RADET totul e ‘perfect'”.

„Deci în 2010, când s-a dus domnul Boc în control, totul era perfect, dar acum, când s-a dus parchetul, i-a cam luat pe toţi cei de atunci. Vă rog să-l daţi şi pe al nostru (raportul – n.r.), de unde au rezultat nereguli, dar daţi-l şi pe al domnului Boc, să vedeţi că în 2010 era totul ‘perfect’ la RADET”, a punctat, ironic, Ponta.

Memorandumul tehnic privind unificarea ELCEN (producătorul de agent termic) cu RADET (transportatorul şi distribuitorul agentului termic) se va afla pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de miercuri, a declarat marţi seara, viceprimarul Capitalei, Marcel Nicolaescu.

„Unirea celor două entităţi este un lucru foarte important, pentru că vom încerca să definim o companie energetică care va avea ca scop eficientizarea preţului gigacaloriei. Este un moment esenţial şi sperăm cu toţii ca mâine Guvernul să aprobe acest Memorandum. A fost o provocare pentru noi toţi care am făcut parte din grupul USL de a-l susţine, pentru că suntem convinşi că va da o eficienţă maximă în această etapă importantă”, a declarat Nicolaescu.

Cât priveşte desemnarea consiliilor de administraţie ale RATB şi RADET, el a spus că au fost parcurse nişte etape importante, în conformitate cu OUG 109 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.