Premierul Ponta: Militarii care au câştigat în urma recalculării pensiilor nu trebuie să piardă niciun leu

0

Premierul Victor Ponta a reiterat marţi, 26 martie, necesitatea de a face dreptate militarilor afectaţi de recalcularea pensiilor, fără a le tăia însă celor care au avut de câştigat.

„Ştiu că cei 90% din militari care au avut de câştigat de pe urma recalculării nu trebuie să piardă niciun leu, pentru că, dacă venim cu o nouă lege, e posibil să piardă şi nu cred că e corect. Sunt hotărât să facem dreptate celor 8-9-10% care au fost afectaţi şi care nu ne-au cerut bani. Ştiţi, în armată cea mai importanta este onoarea şi trebuie să reparăm nedreptatea făcută de Emil Boc”, afirmă Victor Ponta, într-o postare pe facebook.

Premierul declara, pe 25 februarie, că a solicitat oficial ca în cazul în care vor fi constatate încălcări ale legii vizând pensiile militarilor, persoanele implicate să fie trase la răspundere şi a dat asigurări că dacă vreun membru al Guvernului va fi cercetat va lua „măsurile necesare”.

„Dacă există orice fel de încălcare a legii, cel care a încălcat legea urmează să răspundă. Eu am solicitat oficial. Nu există niciun fel de cercetare pentru vreun membru al Guvernului. Dacă va exista, atunci sigur că voi lua măsurile necesare”, a afirmat Victor Ponta, întrebat de presă despre existenţa unui dosar la DNA vizând majorarea pensiilor militarilor fără documente justificative.

El a reiterat că Executivul nu va recalcula toate pensiile militarilor, dar va rezolva problemele punctuale, de natură administrativă, urmând ca aspectele juridice să fie cercetate de instituţiile abilitate.

Potrivit premierului, Guvernul îşi propune să identifice în perioda următoare o „soluţie echitabilă” pentru acea categorie care a avut de pierdut în urma recalculării pensiilor militare.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.