Vosganian: Disponibilizările de la Oltchim vor fi proporţionale cu dimensiunea capacităţii de producţie

Disponibilizările de la Oltchim Râmnicu Vâlcea vor fi proporţionale cu dimensiunea capacităţii de producţie a combinatului, contractarea unui împrumut de 10 – 15 milioane euro de la băncile cu care autorităţile negociază în această perioadă putând asigura funcţionarea la o capacitate de 50%, a declarat într-un interviu acordat AGERPRES ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

‘Discuţiile cu băncile continuă, iar în situaţia în care am putea obţine de la băncile creditoare un împrumut de 10 – 15 milioane euro, în baza negocierilor cu traderii, am putea creşte capacitatea de producţie la peste 50%, ceea ce ar însemna şi păstrarea unui număr important din salariaţii de pe platformă. Disponibilizarea lor este o decizie pe care o iau administratorii judiciari, care au deja discuţii cu sindicatele. Administratorii judiciari caută şi formule de a asigura salarii compensatorii. Disponibilizările vor fi proporţionale cu capacitatea de asigurare a funcţionarii combinatului. Personalul care va fi păstrat la Oltchim este superior procentual capacităţii de producţie pentru că există, spre exemplu, şi personalul administrativ. Dacă avem o capacitate de producţie de 50%, procentul personalului păstrat este mult mai mare. Dar pentru a păstra întreg personalul ar trebui să existe o capacitate de producţie de 80%’, a afirmat Varujan Vosganian.

De asemenea, oficialul a precizat că administratorul judiciar şi cel special negociază cu furnizorii de materie primă şi cu beneficiarii pentru a ajunge la o capacitate de producţie cât mai ridicată.

‘Colegii mei, administratorul judiciar şi administratorul special, au negocieri atât cu furnizori de materie primă, cu beneficiarii, cât şi cu companiile de electricitate şi alţi furnizori, pentru a dezvolta o capacitate crescută de producţie’, a adăugat Vosganian.

Adunarea Generală a Acţionarilor Oltchim Râmnicu Vâlcea l-a desemnat, în 14 martie 2013, pe Bogdan Nicolae Stănescu administrator special al societăţii, la propunerea Ministerului Economiei. Administratorul special va desemna conducerea interimară a companiei, iar contractul de management privat la Oltchim poate fi încheiat de către Adunarea Creditorilor din 15 aprilie 2013.

Guvernul a aprobat, în 23 ianuarie 2013, Memorandumul cu privire la intrarea în insolvenţă a SC Oltchim SA. Administratorul judiciar provizoriu nominalizat pentru Oltchim este consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Business Restructuring RPRL.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.