Adrian Năstase, urmărit penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au început urmărirea penală împotriva fostului premier Adrian Năstase pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor.

Potrivit unui comunicat al PÎCCJ remis miercuri , această cauză a fost constituită ca urmare a disjungerii din dosarul privind tentativa de sinucidere a lui Năstase.

„La data de 21 iunie 2012 s-a constatat că învinuitul Năstase Adrian deţinea fără drept, la domiciliul său, un număr de 359 cartuşe calibru 38 special, în plus faţă de cantitatea de 50 bucăţi menţionată în permisul de port armă, respectiv 6 cartuşe calibru 338 Win şi 34 cartuşe calibru 222 Rem, pentru care nu era autorizat să le deţină”, declară procurorii.

În august 2012, procurorii anunţau că Adrian Năstase este cercetat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce anchetatorii au găsit în locuinţa fostului premier cartuşe pentru care acesta nu avea autorizaţie.

Pe 20 iunie 2012, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la doi ani de închisoare în dosarul „Trofeul calităţii”.

În seara aceleiaşi zile, Adrian Năstase a încercat să se sinucidă în locuinţa sa din strada Zambaccian, în momentul în care doi poliţişti au încercat să pună în executare mandatul de executare.

După incident, anchetatorii au percheziţionat camera unde a avut loc tentativa de sinucidere şi au găsit cartuşe pentru care Năstase nu avea autorizaţie.

Pe de altă parte, procurorii au decis neînceperea urmăririi penale în legătură cu tentativa de sinucidere din seara zilei de 20 iunie 2012.

‘Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că gestul acestuia a fost voluntar, iar cei doi ofiţeri de poliţie au desfăşurat procedurile de punere în aplicare a mandatului de executare a pedepsei, conform dispoziţiilor procedurale’, se arăta atunci într-un comunicat al Parchetului General.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.