Băncile din Cipru s-au redeschis, după ce au fost închise aproape două săptămâni

Băncile din Cipru s-au redeschis joi, la ora 10:00 GMT, după ce timp de 12 zile au fost închise în contextul în care ţara a fost constrânsă să accepte un plan de asistenţă financiară internaţională pentru a evita o intrare în incapacitate de plată, relatează Reuters şi AFP.

În faţa băncilor cipriote zeci de persoane au început să se aşeze la rând cu cel puţin 30 de minute înainte de deschidere. Aproximativ 50 de persoane aşteptau în faţa oficiilor Bank of Cyprus, în centrul Nicosiei. În faţa Popular Bank of Cyprus din Makarios, principala arteră a capitalei cipriote, aproximativ 12 persoane aşteptau la rând.

‘Aceasta va fi o zi foarte proastă. Vor fi multe insulte şi oamenii vor fi nemulţumiţi’, a afirmat unul dintre clienţi, Philippos Philippou, aflat în prezent în şomaj. Membri ai gărzilor de securitate, unii înarmaţi, au fost postaţi în faţa băncilor locale şi străine din Nicosia, un fenomen inedit în această ţară.

Popular Bank of Cyprus şi Bank of Cyprus, principalele două bănci din insulă, au fost supuse unei restructurări drastice a sistemului bancar în schimbul unui ajutor de 10 miliarde de euro din partea Comisiei Europene, FMI şi a Băncii Centrale Europene, pentru a salva ţara de la faliment.

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...
1 Comentariu
  1. daniel spune

    bancile au fost deschise la ora 12 nu la 10 mai informativa si voi si apoi publicati…si suma maxima de retragere este 300 de euro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.