Bitdefender: Atacurile informatice asupra unui număr mare de instituţii, din ce în ce mai mai agresive

Bitdefender arată că atacurile de tip distributed denial of service (DDoS) asupra unui număr larg de instituţii devin din ce în ce mai agresive şi afectează o parte importantă a Internetului, iar cel mai nou incident de securitate vizează Spamhaus.

Producătorul de soluţii de securitate informatică precizează că atacurile de tip DDoS asupra unui număr larg de instituţii sunt fie formă de protest, fie mecanism de scoatere a acestora de pe Internet.

Cel mai nou incident de securitate vizează Spamhaus, o organizaţie olandeză care se ocupă cu menţinerea de liste cu organizaţii şi indivizi ce trimit mesaje nesolicitate.

Potrivit Bitdefender, atacul asupra Spamhaus a fost considerat unul dintre cele mai agresive campanii DDoS din istorie. De asemenea, unii experţi au apreciat că incidentul ar fi fost vinovat de încetinirea vitezei internetului la nivel global.

Atacul DDoS e o acţiune coordonată, în care un număr semnificativ de calculatoare infectate iniţiază conexiuni asupra unuia sau a mai multor servere, cu scopul de a atinge capacităţile lor maxime de procesare şi a le menţine indisponibile pentru o perioadă de timp. În tot acest interval, utilizatorii legitimi care încearcă să acceseze resursele atacate nu vor putea fi serviţi. Aceste atacuri se bazează pe trimiterea unei cantităţi uriaşe de informaţii către serverele atacate, cantitate care a fost estimată de SpamHaus ca depăşind 300 de gigabiţi pe secundă.

Bitdefender mai arată că atacurile de tip DDoS nu aglomerează doar serverele vizate, ci şi reţelele de Internet care conduc aceste date către ţintă, iar în funcţie de zona geografică în care vă aflaţi, efectele pot sau nu să fie resimţite.

Bitdefender este producătorul unei game de soluţii de securitate informatică atestate pe plan internaţional şi activează din anul 2001 în industria de securitate în informatică.

În fiecare zi, tehnologia Bitdefender protejează datele digitale ale aproximativ 500 milioane de utilizatori individuali şi companii din întreaga lume.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.