Dan Şova: Încercăm să ajungem la o înţelegere cu Bechtel pentru autostrada Transilvania, dar contractul va înceta oricum

Ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine, Dan Şova, a declarat, joi, la Cluj, că până pe 30 aprilie va încerca să ajungă la o înţelegere cu compania Bechtel privind încetarea contractului pentru autostrada Transilvania.

‘Cei de la Bechtel au acceptat ideea încetării contractului, până în 30 aprilie încercăm să ajungem la o concluzie privind despăgubirile pe care le-ar datora statul român. Nu pot să spun cât sunt acestea, nu vreau să anticipez. Soluţia, fie că va fi convergentă, sau divergentă, va fi supusă aprobării Guvernului şi Guvernul va avea cuvântul final. Dacă despăgubirile se vor situa în limite normale, atunci vom avea un acord, dacă nu, vom merge la arbitraj, dar oricum contractul va înceta’, a subliniat Dan Şova.

Ministrul a mai spus că săptămâna trecută autorităţile române au achitat datoria de 50 de milioane de euro pe care statul o mai avea, ‘cadou de la dl. Boc’, faţă de Bechtel.

Ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine, Dan Şova, a vizitat, joi, centura de ocolire Vâlcele-Apahida a municipiului Cluj-Napoca. El a spus că Guvernul va aloca 70 de milioane de lei pentru amenajările în zona afectată de alunecări de teren şi că lucrările vor fi încheiate în acest an.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.