Directorul medical al Spitalului judeţean de urgenţă din Alba Iulia a demisionat din funcţie

Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, medicul oncolog Răzvan Curcă, şi-a prezentat demisia din funcţie, din motive personale, începând cu data de 1 aprilie, acesta justificându-şi decizia prin recenta numire într-o comisie din cadrul Ministerului Sănătăţii şi a lipsei de timp.

Răzvan Curcă a explicat, miercuri, într-o postare pe site-ul spitalului, că a avut două slujbe, respectiv cea de medic şi de director medical, ‘fiecare dintre acestea având cerinţe foarte mari’.

‘Chiar dacă am rămas în spital până la orele 20-21, nu a fost suficient şi am ajuns aproape de epuizare. Din păcate, cu tot efortul meu, am ajuns să generez nemulţumiri, atât în familie, cât şi în rândul pacienţilor’, a declarat Curcă. Medicul a adăugat că trebuie să respecte în primul rând pacienţii şi să se ocupe cât mai bine de ei.

Acesta a menţionat că, în urmă cu două zile, a fost numit vicepreşedinte al Comisiei de îngrijiri paliative din cadrul Ministerului Sănătăţii. ‘ Este o nouă atribuţie pe care trebuie să mi-o asum. Nu pot să renunţ la profesia de medic şi, din această cauză, am făcut alegerea pe care am considerat-o cea mai potrivită’, a mai spus Răzvan Curcă.

Acesta a ocupat funcţia de director medical al spitalului din Alba Iulia timp de aproape doi ani.

În urma acestei demisii, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, Nicoleta Coşarcă, va face o propunere pentru funcţia de director medical preşedintelui Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel. Acesta va numi un director medical interimar până la organizarea concursului pentru acest post.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.