Mona Pivniceru şi-a prezentat demisia din funcţia de ministru al Justiţiei

Mona Pivniceru, validată pentru un post de judecător la Curtea Constituţională, şi-a prezentat miercuri, 27 martie,  demisia din funcţia de ministru al Justiţiei, a anunţat premierul Victor Ponta.

„Da, mi-a înaintat demisia, însă toate documentele adoptate astăzi – ordonanţe, hotărâri de Guvern, care poartă avizul ministrului Justiţiei, vor fi publicate în Monitorul Oficial, ca să producă efecte juridice, după care vor apărea în MO demisia doamnei Pivniceru şi decretul preşedintelui de numire a mea ca ministru interimar, pe care probabil îl va semna astă seară sau mâine”, a afirmat Victor Ponta, într-o conferinţă de presă după şedinţa Executivului, întrebat dacă Pivniceru şi-a prezentat demisia.

Premierul a explicat că această succesiune se impune pentru ca legalitatea documentelor adoptate la şedinţa săptămânală de Guvern, cu avizul ministrului de Justiţie, să nu fie afectată.

Primul-ministru Victor Ponta a avut marţi o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu în care au convenit ca şeful Guvernului să preia interimatul postului de ministru al Justiţiei, urmând să facă în maximum 45 de zile, în conformitate cu legile în vigoare, o nouă propunere pentru portofoliul Justiţiei.

Actualul ministru al Justiţiei, Mona Pivniceru, a fost validată marţi pentru funcţia de membru al Curţii Constituţionale a României din partea Senatului, după ce Comisia juridică a acestei Camere a dat raport favorabil numirii acesteia la CCR.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.