Ponta: Am adoptat o OUG care ne permite să deblocăm 104 milioane lei pentru lucrările de la Magistrala V a metroului

Guvernul a adoptat miercuri, 27 martie, o ordonanţă de urgenţă care va permite deblocarea unei sume de 104 milioane de lei pentru lucrările de construcţie la Magistrala V a metroului, a anunţat premierul Victor Ponta, după şedinţa Executivului.

„Astăzi (n.r. miercuri) am adoptat o OUG care ne permite să deblocăm încă 104 milioane de lei, acum, imediat, pentru lucrările de la Magistrala V a metroului Bucureşti, decizie pe care am anunţat-o de altfel de anul trecut, pe care urmează să o implementăm pe măsură ce toate problemele legislative şi procedurale se rezolvă, cea privind trecerea metroului – aşa cum se întâmplă în absolut toate capitalele europene – la Primăria Municipiului”, a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a declarat săptămâna trecută că lucrările la Magistrala V a metroului Universitate – Drumul Taberei continuă, dar că se dovedesc a fi din ce în ce mai scumpe. Totodată, el a arătat că Executivul va asigura resursele financiare necesare.

El a precizat că Magistrala V a metroului este un proiect mare, în valoare de 1,2 miliarde de euro, cost similar cu al Autostrăzii Comarnic-Braşov.

Pentru tronsonul de metrou Universitate – Drumul Taberei a fost prevăzută în buget, în 2013, suma de 135 de milioane de lei, aceasta fiind concentrată în primele două trimestre, iar la rectificare vor fi alocate sume suplimentare, a declarat, pe 11 martie, ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea.

Citește și
2 Comentarii
  1. adrian spune

    cum ancep lucrarile la magistrala 5 daca muncitori sant disponibilizati

  2. adrian spune

    data 30 03 2013 este ultima zi de preaviz pe data de 27 03 2013 sa facut notele de lichidare

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.