Secretele eleganţei primei doamne a Chinei

După mai multe zile de zvonuri şi căutări frenetice pe internet, chinezii au aflat mai multe despre stilul vestimentar extrem de remarcat al primei lor doamne: Peng Liyuan preferă hainele personalizate şi nu se îmbracă decât de la creatori din China, transmite AFP.

De la apariţia sa oficială de vineri la Moscova, în debutul unui turneu diplomatic care continuă în prezent în Africa, soţia noului preşedinte Xi Jinping a atras atenţia presei, luând uneori faţa chiar şi soţului său.

Imediat au apărut speculaţii despre marca genţii, a pantofilor, a paltonului şi a eşarfei pe care le-a purtat în Rusia, până la punctul în care expresia ‘aceleaşi articole ca Peng Liyuan’ a fost cenzurată pe internet.

Însă, într-un comunicat publicat miercuri, o firmă din sudul Chinei a confirmat că prima doamnă, o soprană extrem de populară care a fost star în numeroase gale televizate în China, apelează la creatori de modă chinezi, cu haine confecţionate special pentru ea.

Peng Liyuan este o clientă în special a mărcilor Exception şi Wuyong, ai căror croitori au realizat pentru ea hainele pentru vizita în străinătate. Aceste modele au fost concepute de o creatoare chineză, Ma Ke, iar unica sa destinatară este prima doamnă, se arată în comunicatul trimis de Exception.

Alegerea făcută de Peng Liyuan ‘arată încrederea şi sprijinul pe care ea le oferă mărcilor naţionale, iar acest lucru reprezintă astfel un motiv de mândrie pentru creatorii chinezi’, a precizat firma.

Peng Liyuan, în vârstă de 50 de ani, a proiectat o imagine de tinereţe şi spontaneitate în contrast radical cu aparenţa austeră a soţiilor precedenţilor preşedinţi chinezi Hu Jintao, Jiang Zemin sau Deng Xiaping. În ultimii 30 de ani, presa chineză de stat a evitat să le aducă în lumina reflectoarelor pe primele doamne ale ţării.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.