Traian Băsescu: Mona Pivniceru a fost o catastrofă la Ministerul Justiţiei

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, miercuri seara, că Mona Pivniceru a fost o „catastrofă” la conducerea Ministerului Justiţiei, punctând că aceasta a refuzat numirea lui Daniel Morar şi a Laurei Codruţa Kovesi la conducerea PÎCCJ, respectiv a DNA.

Întrebat ce a însemnat Mona Pivniceru la Ministerul Justiţiei, Băsescu a spus: „O să fiu foarte sincer – o catastrofă. Eu am încercat să o conving de necesitatea continuităţii în încrederea faţă de instituţiile din justiţie şi să o conving – nu pentru că erau singurii doi procurori sau pentru că eu am vreo relaţie de prietenie cu procurorii aceştia – să îl ducem pe Morar la Parchetul General în funcţia de procuror general şi pe Kovesi la DNA. Ar fi fost o continuitate extraordinară şi credibilitate”, a spus Traian Băsescu, la B1 tv.

El a arătat că toate funcţiile de conducere în Parchetul General şi DNA, aproximativ 30 la număr, sunt cu mandatele expirate.

„Dacă vă spun numai relaţiile doamnei Pivniceru la Bruxelles şi anumite mişcări care au avut loc în CSM de care nu poate să-mi spună că e străină”, a mai susţinut preşedintele. Întrebat, în context, dacă se referă la schimbările lui Dănileţ şi ale lui Ghica, Băsescu a spus „cred că da”, adăugând că nu ar dori să se supere CSM pentru că are o părere.

„Noi avem o problemă mare acum din punct de vedere al credibilităţii CSM pentru următorul MCV. Ei au găsit nişte soluţii acum, să vedem ce fac mai departe”, a adăugat şeful statului.

Traian Băsescu a susţinut că Mona Pivniceru a respins total soluţia avansată de el pentru conducerea Parchetului General şi a Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

„A fost o respingere totală a soluţiei care ar fi ajutat foarte mult România, chiar dacă am fi avut o altă problemă pe care o puneaţi dvs ziariştii – staţi domne numai procurorii aceştia doi sunt în România”, a spus el.

Băsescu a refuzat să precizeze dacă Tiberiu Niţu va fi numit la conducerea Parchetului General.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.