Vaticanul a dezvăluit primele cuvinte al Papei Francisc

‘Sunt un mare păcătos, încrezător în milostenia şi răbdarea lui Dumnezeu, în suferinţă, accept’: acesta a fost răspunsul cardinalului Bergoglio la alegerea sa în Pontificat, a relatat miercuri agenţia specializată pe probleme ale Vaticanului, i.media, citată de AFP.

Episodul, ce datează din 13 martie, a doua şi ultima zi a Conclavului ce a avut loc în Capela Sixtină, este relatat de către Arhipreotul Basilicii Sf. Petru, cardinalul Angelo Comastri, care a participat la Conclav, într-un documentar realizat de către Centro Televisio Vaticano /CTV/, care va fi difuzat pe 2 aprilie în Italia sub forma unui DVD.

Doar primele imagini ale acestui film de 50 de minute au fost dezvăluite presei în cursul unei prezentări organizate miercuri: imagini din aer cu Vaticanul şi fumul alb care ieşea de pe coşul Capelei Sixtine pe 13 martie la ora 19:06.

Filmul, în limba italiană, a cărui versiune în franceză este de asemenea preconizată, continuă cu imagini cu prima apariţie a Papei Francisc în loggia Basilicii Sf. Petru. Urmează toate momentele forte ale acestei secvenţe istorice: elicopterul care-l aduce pe Benedict al XVI-lea de la Vatican la Castel Gandolfo, Vaticanul în timpul mandatului apostolic vacant, apoi noul Suveran Pontif, Papa Francisc, care ia cuvântul în faţa pelerinilor în seara alegerii sale.

Documentarul se încheie cu imagini realizate foarte recent de CTV: cele cu întâlnirea istorică dintre cei doi papi, pe 23 martie, la Castel Gandolfo, reşedinţa de vară a papilor din apropiere de Roma.

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.