Arad: Instanţa a decis intrarea în faliment a celei mai vechi fabrici de păpuşi din România

Societatea comercială ‘Arădeanca’ SA, cea mai veche fabrică de păpuşi din România, a intrat în faliment, la aproape 65 de ani de la înfiinţare, după ce Tribunalul Arad a dispus acest lucru în urmă cu câteva zile.

Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului, planul de reorganizare a societăţii, al cărei capital social este deţinut de SIF Banat-Crişana (39,6% din acţiuni), trei acţionari PAS (40% dintre acţiuni) şi 1.203 de persoane fizice, a fost respins de creditori.

Practic, ‘începutul sfârşitului’ pentru fabrica arădeană a fost consemnat în luna mai 2012, când conducerea societăţii a cerut instanţei de judecată deschiderea procedurii de insolvenţă pentru că nu mai dispunea de bani pentru plata datoriilor către bugetul de stat, furnizori, instituţii bancare şi bugetare, datorii care se ridicau la 1,45 de milioane de lei.

Următorul termen pentru continuarea procedurii de intrare în faliment a SC ‘Arădeanca’ S.A. Arad a fost stabilit pentru data de 16 mai.

Citește și
1 Comentariu
  1. Gillda spune

    Ma uimeste in Ro atata nepasare si rautate….chiar si fabricile de papusi sa le inchideti////rai intentionati si incompetenti Directori …ori chiar a intrat MAFIA SI CORUPTIA …si in acest domeniu…rusine…chiar daca papusile noastre erau din plastic si nu de portelan noi toti le iubeam fac parte din viata si copilaria noastra………..nu mai am cuvinte

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.