Cod Galben pe râurile din 16 bazine hidrografice

Administraţia Naţională de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a instituit Cod Galben privind creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile din 16 bazine hidrografice.

Astfel, începând de vineri, ora 6.00, se instituie Cod Galben pe râurile din bazinele Bega Veche, Bega, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera (judeţele Timiş şi Caraş Severin), iar începând cu ora 18.00 pe râurile din bazinele Vişeu, Iza, Tur, Lăpuş (judeţele Satu Mare şi Maramureş), Crasna, Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Arieş (judeţele Sălaj, Satu Mare, Bihor, Cluj, Arad, Hunedoara şi Alba).

Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în bazinele hidrografice din nord-vestul ţării, dar aceste fenomene se pot produce şi pe afluenţi de grad inferior ai râurilor marcate şi pe cursurile de apă necadastrate.

Codul Galben vizează risc de viituri sau creşteri rapide ale nivelului apei neconducând la pagube semnificative, dar necesită o vigilenţă sporită în cazurile de activităţi sezoniere şi/sau expuse la inundaţii, cu depăşire cotelor de atenţie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.