Colegiul Medicilor: Peste 130 de reclamaţii soluţionate în 2012; cele mai multe în specialităţile ginecologie, chirurgie, ATI

Peste 130 de cauze au fost soluţionate în 2012 de Comisia Superioară de Disciplină a Colegiului Medicilor din România, în prezent fiind pe rolul acestui for 45 de reclamaţii, se arată în raportul prezentat la Adunarea Generală a CMR.

Potrivit raportului, cele mai multe reclamaţii au vizat specialităţile obstetrică – ginecologie – 39, chirurgie – 34 şi Terapie Intensivă – 14.

În urma analizării dosarelor, 157 de cauze nu au primit sancţiuni, opt au luat avertisment, 3 – vot de blam şi o cauză – amendă în sumă de 1.000 lei. Interdicţie de a exercita profesia sau alte activităţi medicale s-a aplicat în 6 cauze. Astfel, interdicţie de a exercita profesia sau alte activităţi medicale pentru un an s-a aplicat în 3 cauze, pentru 3 luni în două cazuri.

Pe primele trei locuri ca număr de sancţiuni se află specialităţile chirurgie – 8 sancţiuni, obstetrică-ginecologie – 5 sancţiuni, Anestezie Terapie Intensivă – 2 sancţiuni.

Comisia Superioară de Disciplină a Colegiului Medicilor din România a constatat deficienţe în adaptarea deciziilor de către comisiile de disciplină de la nivelul Colegiilor teritoriale, existenţa unor nereguli mai ales de factură organizatorică la nivelul Unităţilor de Primiri Urgenţe, dar şi a altor secţii cum ar fi chirurgie, Terapie Intensivă, din cadrul spitalelor din sistemul public, în marea lor majoritate judeţene, dar şi în obţinerea consimţământului informat al pacienţilor, mai ales în specialităţile chirurgicale.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.