Ponta: Programul de angajări unu la unu este necesar în special în sănătate, educaţie şi administraţie

Premierul Victor Ponta a afirmat vineri, 29 martie, că programul de angajări „unu la unu” din sistemul de stat este necesar în special în sănătate, educaţie şi administraţie publică, dar că va fi implementat după ce va fi structurat din punctul de vedere bugetar şi discutat cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană.

„Este nevoie de acest program în special în sănătate şi în educaţie. În sănătate, dacă îţi pleacă o infirmieră de pe un etaj, nu poate să-ţi plece toate şapte infirmierele de la etajul unu la şapte ca să poţi să angajezi una. În educaţie la fel se întâmplă, nu pe partea de profesori, pe partea de personal auxiliar sunt probleme foarte mari iar în administraţie, ce vă spunea domnul Dragnea, pe bună dreptate, sunt primării care au ajuns să aibă doar primarul şi viceprimarul, nu mai au angajaţi, pentru că până nu pleacă şapte nu pot angaja unul şi pierdem fonduri europene şi nu pot desfăşura acţiuni importante, cum va fi cea referitoare la aplicarea Legii retrocedărilor. Deci, e necesar, dar e un program pe care în primul rând îl structurăm din punct de vedere bugetar, în al doilea rând îl discutăm cu partenerii noştri, cu FMI şi Comisia Europeană şi după aceea îl vom implementa, dar în această succesiune, nu întâi îl implementăm şi apoi îl discutăm”, a declarat Ponta la Palatul Parlamentului, după ce a participat la Conferinţa anuală anticorupţie.

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a anunţat joi că în curând se vor debloca angajările din sistemul de stat iar acestea se vor face în regim de unu la unu.

„Trebuie să adoptăm rapid măsura asta, pentru că sunt foarte multe instituţii locale care nu mai au suficient personal şi ajung la situaţii nepermise, sunt primării care mai au trei sau patru angajaţi, cu primar cu tot şi le este foarte greu să funcţioneze. Nu va fi o măsură singulară, lucrăm la un pachet, în aşa fel încât în paralel să deblocăm angajările, să continuăm procesul de scădere a cheltuielilor cu personalul, bunurile şi serviciile din instituţiile centrale”, a spus Dragnea. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.