Victor Ponta spune că procesele ar trebui să dureze mai puţin

Premierul Victor Ponta susţine că procesele ar trebui să dureze mai puţin iar magistraţii trebuie să răspundă pentru eventualele greşelile făcute în soluţionarea cauzelor.

Prezent la Conferinţa Judeţeană de alegeri a filialei Mehedinţi a PSD, premierul a declarat, joi, că, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, doreşte să susţină o ‘reformă adevărată’ a acestui domeniu.

Referitor la procesele a căror soluţionare se tergiversează nejustificat, Victor Ponta a dat exemplul cazului în care a fost judecat fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Nicolae Mischie.

‘Eu, care trăiesc în lumea reală, ştiu că pentru oameni important este ca un proces să se judece mai repede, să nu mai dureze 10 ani. L-au condamnat pe domnul Mischie al meu de la Gorj după 10 ani. Care este efectul pentru popor? Am şi uitat ce a făcut de fapt. Cheltuielile cu un proces trebuie să fie minime, pentru că în ziua de astăzi dacă nu ai bani de avocaţi e foarte greu să ai acces la justiţie. Procesele să nu se mai finalizeze la Curtea Supremă, să fi nevoit să mergi la Bucureşti. Fiindcă suntem aici la Mehedinţi ultimul grad de justiţie să fie la Craiova’, a precizat Ponta.

Citeste si:  Pop(BNR): Fondurile europene trebuie accesate fluid, intrările bruşte pot constitui un şoc

De asemenea, premierul a completat că trebuie rezolvate şi unele chestiuni ‘vulnerabile’ cum ar fi desemnarea unui procuror general şi a unui procuror şef la DNA, cu care să se poată asigura stabilitate în sistem.

El a adăugat că se va consulta cu preşedintele Traian Băsescu în legătură cu nominalizările pentru cele două funcţii.

‘O să discut săptămâna viitoare cu secţia de procurori şi cu preşedintele Traian Băsescu. Să vă explic de ce mă consult cu preşedintele Băsescu: simplu, eu pot să propun pe oricine, el să nu fie de acord. Are rost să fac propuneri doar ca să mă aflu în treabă, să le respingă domnul Băsescu? Nici el nu poate să numească procurori fără mine, nici eu nu pot fără el’, a conchis Ponta.

Citeste si:  Paramilitarii columbieni recunosc 30.000 de asasinate
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close