EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(-0.1%)
GBP
5,52 RON
(+0.79%)
CHF
4,20 RON
(-0.2%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
BGN
2,43 RON
(-0.06%)
RUB
0,07 RON
(-0.2%)
ZAR
0,29 RON
(-0.03%)
BRL
1,11 RON
(+0.25%)
CNY
0,63 RON
(-0.36%)
INR
0,06 RON
(-0.34%)

Cetăţenii din Rotterdam finanţează construcţia podului de lemn Luchtsingel

0

În această perioadă economică dificilă, arhitecţii olandezi au descoperit modalităţi ingenioase de a ridica noi proiecte de la sol. Acest pod din Rotterdam a fost finanţat prin crowdfunding, cu aportul fiecărui cetăţean care a făcut o donaţie prin intermediul Internetului, relatează Inhabitat.com.

“I Make Rotterdam”, “Maxwan Architecten” şi “Zones Urbaines Sensibles” au fost organizaţiile care au colectat donaţiile prin crowdfunding, pentru a realiza podul pietonal din lemn Luchtsingel, care “va reîntineri zone ale oraşului, în timp ce îi ajută pe locuitori să evite traficul agitat de pe străzi”.

Noul pod va conecta zona Hofplein cu districtul de nord al oraşului Rotterdam. Obiectivul original a fost acela de a finaliza proiectul în cel mult 30 de ani, însă, fondatorii acestui concept au decis să înceapă construcţia imediat ce primesc prima tranşă de fonduri.

Aceştia plănuiesc să extindă lungimea podului pe măsură ce primesc donaţii suplimentare. Sloganul lor este “Cu cât donezi mai mult, cu atât podul este mai lung”.

Atunci când va fi finalizat, podul Luchtsingel va fi alcătuit din 17000 de scânduri din lemn. Fiecare donator va avea dreptul să aibă un mesaj inscripţionat pe una din scânduri. Inscripţiile pot face reclamă la o afacere, pot transmite un mesaj pentru o persoană dragă sau pot conţine numele donatorului.

Acest proiect, o piesă reală de arhitectură colaborativă, este un exemplu incredibil al unei strategii alternative de dezvoltare, realizată de oameni pentru oameni.

[nggallery id=143]

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.