Coreea de Nord: Adunare masivă pentru a susţine un eventual atac militar împotriva SUA

Zeci de mii de militari şi civili nord-coreeni au manifestat în centrul Phenianului vineri, într-o demonstraţie de sprijin masiv faţă de un eventual atac militar împotriva Statelor Unite ale Americii (SUA), relatează AFP.

La adunarea din Piaţa Kim Ir-Sen au participat soldaţi, foşti combatanţi, muncitori şi studenţi. Kim Jong-Un, liderul nord-coreean, nu era prezent.

Televiziunea naţională a declarat că adunarea a avut loc pentru a susţine decizia armatei nord-coreene, luată marţi şi ratificată de către conducătorul ţării vineri, pentru a ordona pregătiri în vederea unor atacuri cu rachete asupra continentului american şi asupra bazelor SUA din Pacific, ca răspuns la zborurile de antrenament ale bombardierelor B-2 în spaţiul aerian al Coreii de Sud.

”Declaraţia era ultimatumul armatei coreene împotriva imperialiştilor americani”, a declarat un purtător de cuvânt la începutul adunării.

Sub portretul uriaş al lui Kim Jong-Il, tatăl lui Kim Jong-Un, şi al lui Kim Ir-Sen, bunicul lui, civilii şi soldaţii aliniaţi au depus jurământul de supunere faţă de actualul lider.

”Să scoatem armele şi bombele pentru foarte respectatul nostru lider Kim Jong-Un !”, au scandat ei, cu pumnii ridicaţi, îndemnând trupele nord-coreene să lanseze ”un atac fără milă” asupra continentului american şi asupra bazelor militare ale SUA din Pacific şi Coreea de Sud. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. Eugen spune

    Nici nu e de mirare o asa participare, avand in vedere ca acolo nu exista decat doua optiuni: sa participi la manifestatie, sau sa participi la activitatile unui lagar de reeducare. Plus ca la gradul de indoctrinare care exista acolo multi au luat parte la demonstratie chiar cu convingere (sa nu uitam din istoria recenta a Romaniei cu masivele demonstratii de ziua „Iubitului conducator”)

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.