Fenechiu: Trebuie să ne dăm mâna pentru rezolvarea proiectelor de care Moldova are nevoie

Ministrul Relu Fenechiu, preşedintele filialei ieşene a PNL a declarat, sâmbătă, că forţa pe care o reprezintă Uniunea Social Liberală în zona Moldovei ‘trebuie pusă la treabă’ pentru promovarea proiectelor regionale.

‘(…) USL ne şi avantajează din punct de vedere politic, dar ne şi dezavantajează. Nimic nu ne mai împiedică să rezolvăm problemele. Nu putem spune că azi în Parlament, unde avem majoritatea, nu putem trece o decizie. Această forţă a USL trebuie pusă la treabă. Avem foarte multe proiecte pentru Moldova. Cred că această forţă reprezentată de PNL şi PSD în Moldova, cu numeroşi reprezentanţi în ministere, trebuie să ne dăm mâna pentru rezolvarea proiectelor de care Moldova are nevoie’, a spus ministrul Transporturilor, deputatul Relu Fenechiu.

Liberalul ieşean a afirmat totodată că unul dintre aceste proiecte regionale de mare impact în zona Moldovei, şi nu numai, este cel al autostrăzii Est-Vest, care să lege Iaşiul de Târgu Mureş. El a menţionat şi importanţa modernizării aeroportului Iaşi precum şi a variantei de Sud a şoselei de centură a Iaşiului, dar şi pentru centrul intermodal.

‘Am nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru cel mai mare proiect, pentru unirea Moldovei de Europa, prin autostrada Iaşi-Târgu Mureş. Avem acest proiect, avem fonduri europene care pot fi accesate în perioada 2014 – 2020, dar el trebuie să reprezinte o prioritate pentru Guvern. Guvernul are foarte multe priorităţi dar mai importantă este cea care e mai în faţă’, a spus Relu Fenechiu, care a menţionat că îşi doreşte ca acest proiect să fie ‘cel mai în faţă’.

La Conferinţa Judeţeană de dare de seamă şi alegeri a PSD Iaşi participă aproximativ 700 de delegaţi din partea organizaţiilor comunale, orăşeneşti şi municipale ale PSD din judeţ. Singurul candidat înscris la funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Iaşi este primarul Gheorghe Nichita, actualul lider. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!