EUR
4,84 RON
(-0.03%)
USD
4,27 RON
(+0.44%)
GBP
5,38 RON
(+0.49%)
CHF
4,53 RON
(+0.42%)
BGN
2,47 RON
(+0.15%)
BYN
1,76 RON
(+0.22%)
CAD
3,15 RON
(+0.15%)
RSD
0,04 RON
(-0.12%)
AUD
2,97 RON
(+0.12%)
JPY
0,04 RON
(+0.78%)
CZK
0,18 RON
(-0.14%)
INR
0,06 RON
(+0.39%)

Mariana Câmpeanu: Serviciile pentru cetăţean rămân în judeţe, activităţile administrative trec la regiune

Serviciile prestate pentru cetăţeni de către instituţiile subordonate Ministerului Muncii vor rămâne la nivel de judeţe şi după viitoarea împărţire teritorială a ţării pe regiuni, pentru a rămâne apropiate de oamenii care au nevoie de ele, în timp ce activităţile care ţin de administrarea efectivă a structurilor deconcentrate, cum ar fi cele de personal sau economic, se vor desfăşura la nivel regional, a declarat, vineri, la Deva, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.

”Din punct de vedere al Ministerului Muncii, acele deconcentrate pe care le avem vor fi organizate şi la nivel de regiune. Nu va însemna o suprapunere de personal, ci o altă gândire prin trecerea atribuţiilor de bază, cele legate de personal şi economic, la nivel de regiune. Restul atribuţiilor vor rămâne la nivel de judeţ, adică efectiv serviciile pentru populaţie’, a afirmat ministerul Muncii.

Prezentă la o dezbatere organizată de Centrala Naţională Sindicală Meridian pe tema regionalizării, ministrul Mariana Câmpeanu a explicat că intenţia ministerului pe care îl conduce este aceea de a descongestiona activitatea din judeţe de chestiunile administrative, în timp ce problemele legate de pensii, şomaj sau ajutoare sociale să rămână aproape de beneficiarii acestora.

În ceea ce priveşte denumirile viitoarelor regiuni, ministrul Muncii a fost de părere că acestea ar trebui să fie personalizate, în funcţie de semnificaţiile istorice ale acestor zone, şi să se renunţe la numele cunoscute acum pentru regiunile de dezvoltare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata