Primul aparat de scanare venoasă, la Spitalul „Marie Curie”

Secţia de Neonatologie a Spitalului Clinic de Urgenţă Marie Curie a primit în dotare primul aparat de scanare venoasă de ultimă generaţie (Vein Viewer), informează printr-un comunicat de presă Genesis Collegiate Campus Educaţional cu Gradiniţă & Şcoală, cei care au achiziţionat aparatul.

Vein Viewer permite, printr-o tehnologie avansată bazată pe cameră cu infraroşu, detectarea rapidă a venelor copiilor născuţi prematur, facilitând astfel intervenţia medicilor pentru salvarea lor.

Suma de 21.000 de euro pentru achiziţionarea acestui aparat a fost strânsă în cadrul celei de a treia ediţii a Galei Genesis for Life, care a avut loc pe data de 1 iunie 2012 la Cercul Militar Naţional.

„Ne dorim să facem o tradiţie din Gala Genesis for Life, pentru că este de datoria fiecăruia dintre noi să contribuim pentru ajutorul copiilor atunci când este nevoie, mai ales atunci când acest ajutor presupune a face diferenţa dintre viaţă şi moarte. Educaţia nu înseamnă doar o cantitate de informaţie acumulată mecanic, ci pregătirea copilului pentru a deveni un membru activ şi esenţial al societăţii. De aceea, ne dorim ca prin exemplul propriu să îi învăţăm şi să îi implicăm pe cei aproape 300 de copii şi elevi din Campusul Genesis în promovarea unor valori reale” a declarat Ioana Necula, fondator Genesis Collegiate.

Jurnalista Melania Medeleanu şi celebrul violonist Alexandru Tomescu, însoţit de Cvartetul Ad Libitum, Şerban Mereuţă, Bogdan Bisoc şi Filip Papa s-au alăturat campaniei, dar şi pictorul Adrian Piticariu care a donat un tablou licitat la suma de 1.600 euro, bani care s-au adăugat fondurilor destinate achiziţionării aparatului.

Evenimentul s-a desfăşurat în Sala de Marmură a Cercului Militar Naţional, cu sprijinul Ministerului Apărării. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.