Site-ul de Internet al mişcării Femen, piratat pentru a doua oară în decurs de-o săptămână

Site-ul de Internet al Femen, feministele cunoscute pe plan mondial datorită manifestaţiilor lor cu sânii goi, a fost piratat pentru a doua oară în decurs de-o săptămână, a indicat vineri mişcarea fondată în Ucraina, care îi suspectează pe islamişti de comiterea acestei acţiuni, relatează AFP.

Pagina femen.org era inaccesibilă vineri. Nu se putea vedea decât un mesaj conţinând insulte şi ameninţări în limba engleză ce le vizează pe militante, precum ”Vi se vor tăia sânii şi vor fi daţi la câini”.

Acest incident intervine la o săptămână după o acţiune similară de piratare a unei pagini de Facebook a militantelor Femen-Tunisia.

După difuzarea pe Internet a unor fotografii cu două tinere tunisiene cu sânii goi care au provocat scandal în Tunisia, piraţii au publicat pe această pagină înregistrări video cu surate din Coran, imagini ce ilustrează profesia de credinţă a islamului.

”Se pare că obiectivul atacului informatic este împiedicarea campaniei Jihad ‘sâni goi’, pe care Femen prevede s-o lanseze joi pentru a susţine drepturile femeilor în ţările musulmane”, scrie mişcarea într-un comunicat.

”Femen îi avertizează pe adversarii săi islamişti în legătură cu inutilitatea tentativelor lor de a întârzia noua revoluţie”, adaugă comunicatul. ”Nu Primăvara Arabă, ci a femeilor este cea care va deveni sursa de viaţă şi democraţie pentru a elibera Tunisia şi Africa de Nord”, adaugă mişcarea.

Mişcarea Femen, care a deschis filiale în mai multe ţări ale lumii, este cunoscută de mai mulţi ani pentru acţiunile sale ”cu sânii goi”, pentru a denunţa sexismul, homofobia, prostituţia şi religia.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.