Antrenament pentru Cartea Recordurilor: Peste o sută de tineri s-au spălat pe dinţi în centrul Sibiului

Peste o sută de tineri s-au spălat pe dinţi, împreună, duminică dimineaţa, 31 martie, îmbrăcaţi în pijamale, în centrul Sibiului, în cadrul unei acţiuni unicat în România, un antrenament pentru a încerca să intre în Cartea Recordurilor.

„Le-am scris celor de la Cartea Recordurilor şi am înţeles că nu este nevoie să-i aducem personal aici. Ştiu că trebuie să le trimitem înregistrările şi fotografiile făcute astăzi, pentru a putea vedea şi ei încercarea noastră de record. Din ce ştiu eu, nimeni până acum nu deţine un record al periajului simultan pe dinţi. Avem nevoie de cât mai mulţi care să facă asta”, a declarat  Gheorghe Igna, medicul stomatolog care a avut această idee prin care doreşte să educe populaţia să-şi facă periajul dentar corect.

Toţi cei 117 tineri care s-au spălat pe dinţi şi au făcut exerciţii de înviorare împreună, în Piaţa Mare din centrul istoric al Sibiului, au purtat peste pijamale tricouri albe cu înscrisuri care promovează maratonul de 25 de ore de teatru non-stop, care a început sâmbătă seara şi se va termina duminică noaptea în oraş.

Cei care nu s-au spălat pe dinţi, dar iubesc teatrul, au preferat să urmărească spectacolele de teatru din acest maraton unic în România. Peste 1.000 de spectatori au ales să meargă la maratonul de teatru, însă doar 50 din aceştia au avut curajul să-şi ia abonament, ceea ce înseamnă că s-au încumetat să nu doarmă pe durata a 25 de ore.

Ineditul maraton teatral ’25 de ore de teatru non-stop’ a ajuns la cea de-a treia ediţie la Sibiu, sâmbătă şi duminică, iar iubitorii acestei arte se bucură de 22 de spectacole, invitatul special fiind Marcel Iureş.

„Anul acesta vom cuceri spaţii noi – pe lângă Sala Thalia şi sala CAVAS din cadrul Facultăţii de Litere şi Arte a Universităţii ‘Lucian Blaga’ Sibiu, vom avea spectacole şi manifestări la Biblioteca Astra (Sala Festivă, în care s-a jucat primul spectacol de teatru în limba româna în Transilvania), la Teatrul pentru Tineret ‘GONG’, la Librăria Humanitas, precum şi în mai multe cafenele selecte, cunoscute pentru spectacolele care au loc acolo de-a lungul anului”, se arată într-un comunicat .

Organizatorii au mai anunţat că se va juca teatru în opt locuri ‘in-door’, dar şi pe cea mai mare scenă în aer liber din Sibiu, Piaţa Mare din centrul istoric. La maratonul teatral vor fi peste 22 de spectacole si evenimente anexe (conferinţe, workshop-uri).

Momentul de graţie al festivalului este spectacolul ‘ABSOLUT’, care îl are în distribuţie pe actorul Marcel Iureş. Spectacolul se va juca în închiderea oficială a maratonului duminică la ora 19:00 la Teatrul ‘Gong’ Sibiu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.