EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,44 RON
(0%)
GBP
5,40 RON
(0%)
CHF
4,57 RON
(+0.02%)
BGN
2,47 RON
(-0%)
BYN
1,85 RON
(0%)
CAD
3,17 RON
(0%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,90 RON
(-0%)
JPY
0,04 RON
(-0%)
CZK
0,18 RON
(-0%)
INR
0,06 RON
(-0%)

Băncile cipriote sunt acuzate că au şters datorii ale politicienilor

Autorităţile cipriote s-au angajat sâmbătă să investigheze presupusele credite contractate de personalităţile politice ale acestei ţări, după ce presa a publicat o listă cu împrumuturi acordate acestora, dar care nu au fost rambursate, relatează AFP.

Potrivit presei, băncile Bank of Cyprus, Laiki şi Hellenic Bank au şters în ultimii cinci ani datorii de milioane de euro ale deputaţilor, apropiaţilor acestora sau societăţilor comerciale în care personalităţile publice aveau interese.

Băncile Bank of Cyprus şi Laiki au fost nevoite să ceară ajutorul statului pentru a se recapitaliza, ceea ce a obligat guvernul de la Nicosia să ceară creditorilor internaţionali un plan de salvare, pe care în final l-a obţinut cu preţul lichidării băncii Laiki şi al restructurării severe a băncii Bank of Cyprus.

Guvernul cipriot a constituit joi o comisie de anchetă însărcinată să determine care sunt persoanele responsabile de pagubele din sistemul bancar, aceasta având la dispoziţie trei luni pentru a prezenta concluziile investigaţiei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata