Deblocarea posturilor din sistemul bugetar este condiţionată de diminuări, declară Liviu Dragnea

Vicepremierul Liviu Dragnea speră ca în aprilie să finalizeze toate simulările de la nivel naţional pentru deblocarea posturilor din administraţia publică centrală şi locală şi precizează că această flexibilizare va fi supusă unor condiţii.

‘Sperăm ca în cursul lunii aprilie să finalizăm toate simulările astfel încât să deblocăm situaţia din administraţie şi vom trece la angajările în regim unu la unu dar cu condiţii – înainte de a se trece la această măsură, posturile vacante acum şi bugetate să se diminueze cu 15-20%, iar cele care rămân vacante după această reducere să meargă pe unu la unu ca regulă. De asemenea, restructurarea administraţiei centrale şi cea din administraţia locală să nu dea cheltuieli mai mari decât cele care sunt acum’, a declarat vicepremierul Dragnea duminică la Tulcea.

Acesta a mai spus că în timpul discuţiilor din luna ianuarie a acestui an cu reprezentanţii FMI s-a atins şi acest subiect. ‘Urmează să informăm Comisia Europeană şi FMI cu privire la această intenţie, dar deja atunci când am discutat cu FMI, în luna ianuarie, s-a acceptat ca regula de şapte la unu să fie abordată mult mai flexibil’, a menţionat Liviu Dragnea.

Oficialul guvernamental a subliniat faptul că, în paralel, este nevoie de o analiză a cheltuielilor cu bunuri şi servicii, precum şi de o analiză a funcţionalităţii instituţiilor guvernamentale.

‘Sunt structuri care poate au nevoie de mai mulţi oameni, dar sunt structuri care pot dispărea. De exemplu, când am preluat ministerul, am propus o structură de personal care diminua la jumătate personalul de conducere. Aveam 12 directori generali, iar acum am şase directori generali şi s-ar putea să mai vină o praşilă la mine în minister. E posibil ca într-o săptămână sau două să venim cu o nouă organizare, pentru că încă se mai poate’, a precizat Dragnea.

Vicepremierul Liviu Dragnea a participat duminică la Conferinţa judeţeană a organizaţiei PSD Tulcea în timpul căreia preşedintele Horia Teodorescu a fost reconfirmat în funcţie. La finele conferinţei, cei doi s-au întâlnit cu liderii de sindicat din Galaţi şi Tulcea, iar apoi au susţinut o conferinţă de presă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.