Lucrările la pasajul de la Piaţa Presei ar putea începe în două luni, anunţă primarul Sorin Oprescu

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, susţine că lucrările pentru pasajul subteran de la Piaţa Presei Libere ar putea începe în aproximativ două luni de zile şi vor dura un an, un an şi jumătate.

„Pasajul începe după fântâna Mioriţa, la vreo 50-60 de metri, pe partea dreapta, fără să deranjez pomii şi toate astea. Va avea un braţ în direcţia de mers către Mărăşti şi Bulevardul Expoziţiei, va avea un braţ care va ieşi în Kiseleff, fără sa deranjeze, undeva la 250-300 de metri de colţ, adică chiar din Piaţă, mergând în direcţia Arcul de Triumf, şi încercăm noi să-i mai dăm o dimensiune, aceea pe Jiului. Mi-au explicat băieţii de la circulaţie că nu este încărcătură aşa mare pe Jiului şi că ea poate fi făcută şi pe deasupra”, a declarat Oprescu, într-o emisiune difuzată duminică de Pro Tv.

Edilul şef a dat asigurări că începerea lucrărilor nu va bloca intrarea pe DN 1. El a criticat faptul că proiectul de construcţie a pasajului a fost blocat timp de patru ani din cauza unor organizaţii non-guvernamentale care au contestat Planul Urbanistic Zonal.

Întrebat cu ce firmă va lucra, Oprescu a spus că execuţia lucrărilor a fost deja atribuită şi, din câte ştie, este vorba de firma a omului de afaceri Radu Ouatu „într-o asociere”.

(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.