Peste 70% dintre români au fost păcăliţi cel puţin o dată de 1 aprilie

Peste 70% dintre români au fost păcăliţi cel puţin o dată de 1 Aprilie, arată Barometrul de opinie ‘Adevărul despre România’ realizat de Inscop Research, potrivit unui comunicat de presă.

Astfel, întrebaţi dacă ‘au fost păcăliţi vreodată de 1 aprilie’, 71,3% dintre români declară că au fost păcăliţi, în timp ce 22,8% declară că nu au fost ţinta farselor. 5,8% nu ştiu sau nu răspund la această întrebare.

45,1% dintre români spun că obişnuiesc să facă păcăleli de 1 aprilie, în timp ce 52,3% spun că nu obişnuiesc să facă păcăleli. 2,6% nu ştiu sau nu răspund la această întrebare.

Bărbaţii declară într-o proporţie mai mare decât femeile că au fost păcăliţi de 1 aprilie. Aceeaşi diferenţă o regăsim între tinerii care au fost ţinta păcălelilor mult mai des decât bătrânii. De asemenea, la oraşe oamenii sunt păcăliţi mai des de 1 aprilie decât în mediul rural.

Totuşi, 1 aprilie nu este cea mai populară ‘sărbătoare’ laică a primăverii, situându-se în topul importanţei acordate de respondenţi pe locul al şaselea, cu numai 2,4%. În acest clasament, pe primul loc să află 8 martie (48,7%), urmată de 1 mai (16,6%) şi de 1 martie (15,1%). De asemenea, ziua păcălelilor este depăşită în preferinţele românilor şi de Valentine’s Day (10,7%) şi Dragobete (6,5%).

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului Adevărul în perioada 19 – 27 martie 2013. Volumul eşantionului a fost de 1.082 persoane şi este reprezentativ pentru populaţia României de 18 ani şi peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de ą 3%, la un grad de încredere de 95%, eşantionul fiind de tip multi-stratificat, probabilistic. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.