Renate Weber: Nu ar fi un capăt de ţară dacă PNL şi PSD ar merge separat la alegerile pentru PE

Europarlamentarul PNL Renate Weber afirmă că în cazul în care PNL şi PSD ar decide să meargă la alegerile europarlamentare pe liste separate acest lucru nu ar fi „un capăt de ţară”, subliniind că USL nu se va rupe în această situaţie.

„Cu siguranţă, o alianţă nu se rupe, chiar dacă în alegerile, de exemplu, pentru Parlamentul European s-ar merge pe liste separate. Se mai întâmplă şi în alte ţări. Sunt împreună la guvernare, dar în alegerile pentru Parlamentul European de regulă se merge cu grupurile politice cărora le aparţii. Din cauza aceasta cred că ar fi dificil, din punctul meu de vedere, să ai o singură listă care e a USL-ului, având în vedere că în Parlament socialiştii sunt un grup distinct, ALDE este un grup distinct”, a declarat, luni, la RFI Renate Weber.

Citeste si:  Spyker Cars a cumpărat Saab Automobiles pentru 400 milioane de dolari

Eurodeputatul liberal crede că „a merge pe liste separate nu este neapărat un capăt de ţară”.

„Dacă se discută temele într-adevăr serioase, vom vedea că sunt abordări diferite ale socialiştilor şi ale liberalilor la nivel european, ele pot fi prezentate, pot fi explicate publicului. Nu este nici un fel de nenorocire, coaliţia poate să meargă mai departe liniştită, chiar dacă am avea liste distincte, PNL şi PSD”, a conchis Renate Weber.

Alegerile pentru Parlamentul European vor avea loc în 2014.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

 

 

Citeste si:  Antonescu: Băsescu a căutat în interiorul PSD persoane pentru a le propune funcţia de premier
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close