Tulcea: Începe sezonul navelor de croazieră în Delta Dunării

Nava „Volga” a deschis sâmbătă, 30 martie, la ora 13.00, sezonul navelor de croazieră fluvială în Delta Dunării, iar în acest an sunt aşteptate să acosteze în Portul Tulcea peste 200 de vase.

Conform Căpităniei Portului Tulcea, nava „Volga” a plecat din Ismail, Ucraina şi, după ce se va opri la Tulcea, va acosta în zilele următoare în portul oraşului Ruse din Bulgaria. O altă navă de croazieră fluvială, „Sound of Music”, urmează să acosteze, duminică, în Portul Tulcea.

Cele mai multe nave de croazieră fluvială vin din Germania şi au la bord între 100 şi 200 de persoane care, odată ajunse în Portul Tulcea, pot alege excursii la mănăstirile Saon-Celic Dere-Cocoşu, situate în zona de terasă a judeţului, sau în Delta Dunării.

În timpul plimbării pe canalele din Rezervaţie, turiştii au putut prânzul, principalele produse fiind cele din peşte preparate după reţete locale.

Excursiile în Delta Dunării sunt oferite de altfel şi turiştilor care ajung în Portul Constanţa cu navele de croazieră maritimă, în ultimii doi ani, potrivit preşedintei Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, Corina Martin, excursiile de o zi în Deltă fiind produsul cel mai solicitat de turiştii de pe litoral.

Primele nave de croazieră fluvială au ajuns în Delta Dunării în anul 2001. Dacă atunci în Portul Tulcea au acostat circa şase nave de croazieră, în ultimii ani numărul lor a ajuns la peste 200, numărul acostărilor fiind influenţat în mod principal de cotele apelor Dunării. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.