Aeroportul din Cairo va fi închis parţial pe timp de noapte din cauza crizei

Aeroportul din Cairo va fi închis parţial pe timp de noapte, pentru a economisi energie şi din cauza unei reduceri a traficului, au anunţat autorităţile egiptene, aceasta fiind o măsură ce reprezintă un nou semn al gravei crize economice cu care se confruntă ţara, relatează luni France Presse.

Începând cu luna iunie, două din cele trei piste ale aeroportului internaţional vor fi ”închise de la ora 01:30 timp de patru ore, pentru a face economie de energie”, a declarat ministrul Aviaţiei civile, Wael Maadaoui, potrivit presei.

Numai pista Terminalului 3 al aeroportului, unul dintre cele mai importante din Orientul Mijlociu, va rămâne deschisă 24 de ore din 24.

Veniturile aeroportului nu sunt suficiente pentru a acoperi cheltuielile antrenate de deschiderea sa permanentă, potrivit ministrului.

Ministrul a precizat că această decizie a fost luată din cauza unei reduceri importante a traficului aerian la Cairo în ultimii doi ani, făcând inutilizabile unele piste, ca urmare a scăderii numărului de turişti şi a unei încetiniri a activităţii economice.

Această măsură vizează şi economia de energie, într-un moment în care ţara este afectată de întreruperi de curent electric din ce în ce mai numeroase şi mai prelungite şi se confruntă cu dificultăţi de aprovizionare pentru unele tipuri de carburant.

Dificultăţile sunt legate de scăderea rezervelor de devize ale ţării, de la 36 miliarde de dolari la 13 miliarde de dolari în ultimii doi ani, şi de o creştere a deficitului bugetar.

Tulburările şi instabilitatea politică, ce au urmat după înlăturarea lui Mubarak de la putere la începutul lui 2011, au provocat o scădere a veniturilor din turism, una din principalele activităţi ale ţării şi o prăbuşire a investiţiilor străine, cândva înfloritoare.

O nouă misiune a Fondului Monetar Internaţional (FMI) este aşteptată la Cairo în următoarele zile, pentru a relua discuţiile referitoare la un împrumut de 4,8 miliarde de dolari.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.