ANRE: De la 1 aprilie a crescut doar preţul la gazele naturale pentru agenţii eligibili de pe piaţa concurenţială

Vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei /ANRE/, Claudiu-Sorin Dumbrăveanu, a precizat marţi, într-o dezbatere publică, că de la data de 1 aprilie a.c. a crescut doar preţul la gazele naturale pentru agenţii eligibili de pe piaţa concurenţială.

„De la 1 aprilie a.c. nu a fost modificat preţul la gazele naturale pentru agenţii non-casnici din piaţa reglementată. De la data menţionată a crescut doar preţul la gaze naturale pentru agenţii eligibili de pe piaţa concurenţială’, a afirmat Dumbrăveanu la o dezbatere publică organizate de Confederaţia Patronală din Industrie, Agricultură, Construcţii şi Servicii din România (CONPIROM), pe tema efectelor pe care le va avea aplicarea prevederilor HG nr. 22/2013 privind majorarea preţului la gaze naturale în perioada 1 februarie 2013 – 1 octombrie 2014, asupra întregii industrii româneşti.

Conform unui comunicat al ANRE remis, marţi, preţurile finale reglementate aferente consumatorilor casnici şi noncasnici au rămas nemodificate începând cu 1 aprilie 2013.

‘În Monitorul Oficial al României Partea I nr. 52/23.01.2013 a fost publicată Hotărârea de Guvern nr. 22/2013 privind stabilirea preţului de achiziţie a gazelor naturale din producţia internă pentru piaţa reglementată de gaze naturale.

Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei a respectat prevederile Hotărârii de Guvern nr. 22/2013 privind stabilirea preţului de achiziţie a gazelor naturale din producţia internă pentru piaţa reglementată de gaze naturale şi calendarul de eliminare treptată a preţurilor reglementate pentru clienţii finali. Ţinând cont că, din estimările noastre, procentul de amestec import/intern va scădea în acest trimestru şi, chiar dacă celelalte elemente de structură s-au modificat, acestea nu au indus necesitatea creşterii preţului final reglementat. În consecinţă, precizăm că preţurile finale reglementate aferente consumatorilor casnici şi noncasnici au rămas nemodificate începând cu 1 aprilie 2013’, se menţionează în comunicat.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.