Argeş: Un nou termen în dosarul de omor al lui Cristian Cioacă

Un nou termen în dosarul de omor al fostului poliţist Cristian Cioacă, trimis în judecată pentru uciderea soţiei sale, Elodia Ghinescu, se va desfăşura marţi, la Tribunalul Argeş.

 Dosarul este programat la Completul 4 – Fond de la Secţia Penală a Tribunalului Argeş, alături de alte 15 cauze, şedinţa urmând să înceapă la ora 8,30, conform informaţiilor publicate luni pe portalul instanţelor de judecată.

La termenul anterior, din 3 martie, instanţa de fond a solicitat Judecătoriei Piteşti să desemneze un curator special pentru minorul Patrick Cioacă, care să-l reprezinte în procesul penal în care tatăl său este judecat pentru omor calificat şi profanare de cadavre.

Judecătoria Piteşti a decis, pe 14 martie, ca un avocat să fie curator special al minorului, care are calitatea de parte vătămată în proces. Avocatul din oficiu, membru al Baroului Argeş, a fost tras la sorţi de instanţă, după ce propunerile de curator special formulate de avocaţii care reprezintă interesele lui Cristian Cioacă şi ale familiei Ghinescu au fost respinse.

Emilia Ghinescu şi Robert Ghinescu, mama şi, respectiv, fratele Elodiei, au calitatea de părţi civile în procesul penal.

Cristian Cioacă este încarcerat la Penitenciarul Colibaşi, unde a fost transferat în data de 30 ianuarie.

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi profanare de morminte, el fiind acuzat că şi-a ucis soţia, avocata Elodia Ghinescu, în august 2007.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în noaptea de 29 spre 30 august 2007, pe fondul unor relaţii conflictuale preexistente legate de un iminent divorţ generat de presupusele relaţii extraconjugale ale soţilor, în timp ce se aflau în dormitorul matrimonial, discuţiile au degenerat, context în care poliţistul Cristian Cioacă i-a aplicat soţiei sale, Elodia Ghinescu, multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia. Ulterior, inculpatul a tranşat cadavrul victimei şi a transportat fragmentele într-un loc necunoscut.

Anchetatorii mai susţin că în noaptea săvârşirii crimei, copilul minor al cuplului se afla în apartamentul în care locuiau cei doi soţi.

Cristian Cioacă se află în arest preventiv din data de 5 decembrie 2012.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.