Carnea porcilor morţi a fost vândută timp de mai mulţi ani populaţiei din Shanghai

Cazul celor peste 20.000 de porci morţi care au fost aruncaţi luna trecută în râul Huangpu din China, care este sursă de apă potabilă pentru Shanghai, a condus şi la descoperirea că în acest oraş s-a vândut de-a lungul anilor carnea porcilor morţi în urma unor boli sau a frigului, relatează marţi agenţia Xinhua citată EFE.

‘Oamenii din Shanghai habar n-au câţi porci morţi au mâncat’, afirmă patronul unui restaurant din localitatea apropiată Jiaxing, adăugând că a existat un trafic ilegal cu porci morţi între acest oraş şi Shanghai.

Potrivit presei locale, anii trecuţi s-a dezvoltat un adevărat comerţ ilegal practicat de grupuri infracţionale care tranşau şi vindeau carnea porcilor morţi, carnea fiind tratată cu nişte coloranţi pentru a-i disimula proasta calitate. Unele grupuri au fost descoperite de poliţie, şeful unuia dintre ele fiind condamnat recent la închisoare pe viaţă pentru procesarea şi vânzarea cărnii 78.000 de porci morţi.

Cum nu mai aveau cui să vândă porcii ca urmare a destructurării acestor grupuri, agricultorii s-au debarasat de porci aruncându-i în apele râului. Ei aveau posibilitatea să predea porcii autorităţilor, dar plătind echivalentul a circa 6,2 euro, sumă importantă pentru un agricultor chinez. Aşa că au preferat să-i vândă mafiilor locale la un preţ de circa 12 eurocenţi pentru fiecare jumătate de kilogram de carne.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.