Crin Antonescu: Discutăm despre Constituţie, nu se rupe USL

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat luni că discuţiile cu premierul Victor Ponta vizează revizuirea Constituţiei şi nu numirea procurorilor-şefi, susţinând că nu există riscul unei ruperi a USL, iar acest lucru reprezintă o ”himeră”.

„Nu sunt în discuţie teme politice de felul relaţiilor din USL, nu se discută despre procurori, nu se discută şi nu se rupe nimic”, a spus Antonescu.

El a precizat că întâlnirea cu premierul Victor Ponta era programată de acum o săptămână, împreună cu coordonatorul Forumului Constituţional, politologul Cristian Pârvulescu.

Antonescu a apreciat că declaraţiile premierului Ponta nu sunt dure la adresa PNL.

„Atunci când am avut ceva de spus despre propunerile de procurori am spus-o foarte clar. Dl prim-ministru la rândul domniei sale a spus-o. Aş mai face o nuanţă încă o dată (…) nu am reţinut nicio declaraţie dură, cum spuneţi dvs, a premierului la adresa PNL. Am văzut şi eu dimineaţă declaraţiile pe care premierul le-a dat. Nu există nicio notă de duritate sau de agresivitate la adresa PNL. (…) Nu mi se pare o declaraţie dură la adresa PNL. Este o declaraţie prin care premierul încearcă să pună o nuanţă. Dar asta nu este o declaraţie dură la adresa PNL. Nu o percep ca pe o declaraţie dură la adresa mea, cred că ştim bine, după atâta vreme, şi eu şi premierul să ne amenajăm inclusiv în registrul declaraţiilor publice raporturile dintre noi, iar faptul că avem categoric o poziţie divergentă pe un anumit subiect asta nu înseamnă niciun conflict politic între noi, cu atât mai puţin între partidele noastre, iar chestiunea cu ruperea USL rămâne o himeră sau o speranţă pentru unii care (…) trebuie să mai aştepte, dar mult”, a afirmat Antonescu, la Parlament.

El a subliniat că duminică seara nu a vorbit despre iminenta rupere a USL sau despre faptul că el ar dori să analizeze această ipoteză.

„Am spus, pur şi simplu, că o asemenea ipoteză nu mi se pare fezabilă, interesantă, nu mi se pare că ne permitem aşa ceva, nici alţii. Chiar dacă dvs vă vine greu să credeţi noi nu discutăm astăzi acest subiect. Acest subiect a fost discutat, punctele mele de vedere şi ale premierului sunt cunoscute, rămân valabile şi eventual vom relua această discuţie la nivel public, când propunerile vor fi făcute. Acum discutăm despre Constituţie şi despre modul în care Forumul Constituţional poate fi ajutat să organizeze într-un mod cât mai deschis, cât mai larg această dezbatere”, a declarat preşedintele PNL.

Liderul liberalilor a reiterat că nu este de acord cu numirea Laurei Codruţa Kovesi la DNA, punctând, însă, că aceste decizii nu se iau în USL.

De asemenea, el a afirmat că aproape în fiecare zi are discuţii cu premierul, dar nu despre numirea procurorilor-şefi, ci despre ceea ce doreşte Ponta să facă în această privinţă ca ministru al Justiţiei.

„Nici eu, nici PNL, nu am făcut nici doamnei Pivniceru, nici dl-lui Ponta şi nu vom face o sugestie sau o negociere legată de oameni pe care să vrem noi să-i punem acolo. În ce priveşte ipoteza Kovesi, da, aici m-am pronunţat foarte clar, pentru că ea are cu totul şi cu totul altă semnificaţie decât agreerea sau non agreerea unei persoane”, a spus Antonescu, el completând că nu există nici riscul unui scandal sau al unei ruperi în cadrul USL.

Premierul Victor Ponta şi preşedintele (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.