În pofida austerităţii, tradiţionala cursă cu ouă de Paşti a fost organizată la Casa

Zeci de mii de persoane au invadat peluza Casei Albe luni la Washington pentru a participa la tradiţionala cursă cu ouă de Paşti, în pofida temerilor legate de faptul că reducerile bugetare riscau să anuleze evenimentul, relatează agenţiile internaţionale de presă.

Preşedintele Barack Obama şi soţia sa Michelle, în prezenţa Iepurelui de Paşti, dar şi a câinelui lor Bo, au luat parte la festivităţi, spre marea bucurie a invitaţilor, majoritate copii şi tineri. Nu au lipsit concursul cu rostogolirea ouălor, demonstraţii de tenis şi baschet, lecturi de poveşti etc.

O adevărată instituţie a capitalei federale, această cursă cu ouă a fost organizată în fiecare luni de după Paştele Catolic începând din 1878, mai puţin în perioada celor două conflagraţii.

Însă, în acest an, cura de austeritate aplicată de Statele Unite ale Americii pentru a-şi reduce deficitul a suscitat temeri cu privire la o anulare a evenimentului. Ca un efect colateral al bugetelor reduse, de exemplu, vizitele la Casa Alba au fost suspendate.

Totuşi, cursa cu ouă a fost menţinută, fiind finanţată parţial din vânzarea de ouă comemorative semnate de preşedinte şi de Prima Doamnă. ‘Rostogolirea ouălor de Paşti este cel mai important eveniment pe care îl avem în fiecare an pe Peluza Sudică a Casei Albe’, a remarcat Michelle Obama.

‘Astăzi, peste 30.000 de persoane au venit pentru a sărbători nutriţia, sănătatea şi activitatea fizică’, a adăugat Prima Doamnă, care este implicată activ într-o campanie împotriva obezităţii în SUA. De la debutul primului mandat al lui Barack Obama, acest eveniment a fost corelat cu campania ‘Let’s Move’ /Haideţi să ne mişcăm/ a soţiei sale.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.