Siria: Martie, ce mai sângeroasă lună de la începutul revoltei

Peste 6.000 de persoane au murit în martie în violenţele din Siria, cea mai sângeroasă lună de la începutul revoltei împotriva regimului preşedintelui Bashar al-Assad în urmă cu doi ani, a anunţat luni Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), informează AFP.

„Cel puţin 6.005 persoane au murit în martie. Dintre acestea, 2.080 sunt civili, dintre care 298 de copii mai mici de 16 ani şi 291 de femei”, a precizat pentru AFP şeful OSDO, Rami Abdel Rahmane.

În opinia sa, cel puţin 2.074 dintre personele ucise sunt rebeli care au luptat împotriva regimului, iar 1.464 sunt membri ai trupelor guvernamentale.

Printre rebelii care au murit se numără 588 de persoane ale căror identităţi nu au putut fi verificate de OSDO, dintre care ‘un număr mare de combatanţi non-sirieni’.

Conform unui bilanţ oferit în ianuarie de ONU, peste 70.000 de persoane au murit de la începutul revoltei în martie 2011.

OSDO a prezentat la rândul său luni un bilanţ general: 62.594 de morţi, dintre care 30.782 de civili, 15.283 de soldaţi ai armatei şi 14.302 rebeli.

Această organizaţie nonguvernamentală cu sediul în Marea Britanie se bazează pe o reţea largă de militanţi şi medici în spitalele civile şi militare din întreaga Siria şi afirmă că identitatea morţilor pe care îi raportează este documentată serios.

Bilanţurile OSDO nu cuprind şi miile de de persoane dispărute în detenţie, şi nici majoritatea morţilor din rândul miliţiilor pro-regim. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.