Victor Ponta: E posibil un schimb de ministere între PSD şi PNL, dar nu am discutat varianta cu Crin Antonescu

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a afirmat luni seara că nu a discutat cu liderul PNL, Crin Antonescu, despre posibilitatea ca liberalii sa renunţe la portofoliul Justiţiei în schimbul unui alt minister, dar a susţinut că nu exclude astfel de schimbări, considerând că acestea sunt lucruri normale într-un guvern politic.

„Nu am discutat, dar nici nu e deloc exclusă, pentru că între guvernul de anul trecut şi cel de după 9 decembrie au fost portofolii care erau la PSD au trecut la PNL şi invers. Până la urmă e o problemă de decizie a mea ca prim-ministru şi o decizie a lui Crin Antonescu în calitate de copreşedinte al USL. Nu exclud niciun fel de posibilitate, dar nu am discutat în mod concret. (…) Întotdeauna e posibil un schimb de ministere. Eu vă confirm la nivel teoretic. La nivel practic nu am discutat, dar întotdeauna e posibil, fiindcă e un Guvern politic şi dacă există o gândire mai bună de a avea un ministru la un anumit portofoliu, nu o exclud a priori”, a spus Victor Ponta, la România TV.

Referitor la numirea unui nou procuror general şi a unui nou şef al DNA, Ponta a admis că „sunt foarte multe interese legate de numirile acestea”.

Şeful Guvernului a dat asigurări că desemnarea procurorului general şi a şefului DNA nu va duce la divizarea Uniunii Social Liberale, deşi subiectul a generat unele tensiuni în cadrul coaliţiei aflate la guvernare. „PSD nu a solicitat şi nu va solicita niciodată ruperea USL. Deci de la noi nu va veni (propunerea, n.r.), indiferent câte probleme vor fi, noi vrem să ducem până la capăt acordul în cadrul USL. Din partea PSD, nu e nicio problemă”, a afirmat Victor Ponta.
El a adăugat că nici PNL nu a pus în mod serios problema ruperii USL. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.