Inflaţia în zona euro a scăzut până la 1,7% în luna martie

Rata anuală a inflaţiei în zona euro continuă să scadă, ajungând la 1,7% în luna martie 2013, de la nivelul de 1,8% înregistrat în luna februarie 2013, conform unei estimări preliminare publicate, miercuri, de Oficiul european de statistică (Eurostat).

Luna martie este a treia lună consecutivă de scădere a inflaţiei în zona euro, care se află în prezent sub ţinta avută în vedere de Banca Centrală Europeană. BCE vrea să menţină creşterea preţurilor sub, dar în apropiere, de două procente.

Cifrele preliminare publicate de Eurostat arată că scăderea preţurilor la energie a fost principalul motiv care a stat în spatele scăderii inflaţiei.

Eurostat va da publicităţii pe 16 aprilie a doua estimare revizuită, ocazie cu care analiştii vor urmări cu atenţie evoluţia preţurilor de bază.

În luna februarie 2013, România a înregistrat a cea mai mare rată anuală a inflaţiei din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene , 4,8%, în condiţiile în care rata inflaţiei a scăzut până la 1,8% în zona euro şi la 2% în Uniunea Europeană(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.