EUR
4,84 RON
(-0.07%)
USD
4,29 RON
(+0.41%)
GBP
5,39 RON
(+0.51%)
CHF
4,48 RON
(-0.02%)
BGN
2,47 RON
(-0.11%)
BYN
1,79 RON
(+0.42%)
CAD
3,18 RON
(+0.31%)
RSD
0,04 RON
(-0.08%)
AUD
2,97 RON
(+0.17%)
JPY
0,04 RON
(+0.42%)
CZK
0,18 RON
(+0.13%)
INR
0,06 RON
(+0.52%)

Ion Iliescu: Avem un corp larg de procurori din care se poate recruta un număr suficient de candidaţi

Fostul preşedinte Ion Iliescu, preşedinte de onoare al PSD, a declarat marţi, 2 aprilie,  că desemnarea procurorilor şefi este o chestiune de raţiune şi a apreciat că există un corp larg de procurori din care se poate recruta un număr suficient de candidaţi.

„E o chestiune de raţiune logică. Avem un corp larg de procurori din care se poate recruta un număr suficient de mare de candidaţi, care să corespundă tuturor criteriilor şi care să găsească din acest punct de vedere înţelegeri din partea celor interesaţi să treacă peste aceste percepţii subiective. Cred că se va găsi acest numitor comun şi mă bucur ca Ponta s-a descurcat bine astăzi în acest dialog, inclusiv cu CSM. Cred că se va găsi o cale de înţelegere care să rezolve problema”, a declarat Ion Iliescu, la Antena 3.
Potrivit acestuia, există „un rezervor” suficient de mare de oameni cu pregătirea necesară, cu experienţa necesară şi cu calităţile umane necesare pentru a răspunde acestor criterii. „Sunt convins să se va găsi un numitor comun în privinţa acestor oameni”, a adăugat fostul preşedinte al României.

Ion Iliescu a arătat, în context, că nu a crezut în ruperea Uniunii Social Liberale, argumentând că, în orice partid, coaliţie, dialog politic şi nu numai, există puncte de vedere divergente. „Suntem 7 miliarde de locuitori, suntem 7 miliarde de individualităţi, nu găseşti doi oameni care să coincidă, din toate punctele de vedere. Şi ţine de înţelepciunea oamenilor ca, în ciuda acestor diversităţi, să se găsească acel numitor comun care să ne permită să găsim soluţiile potrivite. Altminteri, există şi interese divergente”, a spus preşedintele de onoare al PSD.

El a arătat că PNL a venit în fosta Alianţă Dreptate şi Adevăr împreună cu preşedintele Traian Băsescu, după 2004. „Deci, erau de cealaltă parte a baricadei. Cred că e meritul dlui Băsescu că i-a împins pe liberali spre acest dialog şi apoi alianţă cu PSD şi sunt multe exemple în Europa”, a adăugat Ion Iliescu.

În opinia fostului şef de stat, dincolo de interese ideologice, sunt elemente care ţin de interesul naţional, care să permită o conlucrare reuşită. „Şi cred că această alianţă cu liberalii, din multe părţi, s-a dovedit de bună-credinţă”, a arătat Ion Iliescu.

Preşedintele de onoare al PSD a evidenţiat necesitatea forţei de a trece peste deosebiri fireşti şi chiar „interese particulare ale unora sau altora”, apreciind că atât PSD cât şi PNL pot găsi o platformă de înţelegere. „Şi eram convins că se va trece peste asta. Cei doi preşedinţi, Crin Antonescu şi Victor Ponta, au găsit totdeauna platforma pentru a depăşi unele neînţelegeri, uneori chiar inevitabile”, a mai spus Ion Iliescu.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata