Laurenţiu Baciu: Conferinţa Naţională a LAPAR va avea loc pe 16 mai

Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România /LAPAR/ va organiza, pe data de 16 mai 2013, o conferinţă naţională, eveniment la care sunt invitaţi şi membrii Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industria alimentară şi servicii speciale din cadrul Camerei Deputaţilor, a anunţat marţi, în cadrul unei întâlniri desfăşurată la Palatul Parlamentului, Laurenţiu Baciu, preşedintele LAPAR.

„Profit de întâlnirea pe care o avem astăzi (marţi – n.r.) cu membrii Comisiei pentru agricultură pentru a lansa o invitaţie de participare la conferinţa naţională a LAPAR, care va avea loc pe data de 16 mai a.c.”, a declarat Laurenţiu Baciu.

Acesta a prezentat, pe parcursul întâlnirii, principalele probleme cu care se confruntă agricultura în România.

„Prima chestiune care ne preocupă este legată de înfiinţarea camerelor agricole, care, din punctul nostru de vedere, ar trebui să fie destinate doar agricultorilor, să fie nepolitizate, iar finanţarea lor să se asigure de la buget. Următoarele două probleme pe ordinea de zi sunt legate de condiţiile de vânzare a terenurilor agricole către cetăţenii străini, noi dorind totodată o simplificare a documentelor necesare pentru accesarea fondurilor europene”, a mai spus Baciu.

Reprezentanţii Comisiei pentru agricultură au luat notă de problemele cu care se confruntă agricultorii şi i-au invitat pe reprezentanţii LAPAR la o nouă întâlnire, posibil tot în luna aprilie a.c.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.