EUR
4,84 RON
(0%)
USD
4,30 RON
(0%)
GBP
5,37 RON
(0%)
CHF
4,55 RON
(-0.09%)
BGN
2,47 RON
(0%)
BYN
1,76 RON
(0%)
CAD
3,17 RON
(+0.2%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,99 RON
(0%)
JPY
0,04 RON
(0%)
CZK
0,18 RON
(-0%)
INR
0,06 RON
(0%)

Mehedinţi: Termocentrala Romag-Termo va fi transferată la Complexul Energetic Oltenia

Termocentrala Romag-Termo, sucursala RAAN, va fi transferată la Complexul Energetic Oltenia (CEO) în baza memorandumului propus de Ministerul Economiei, a declarat marţi, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu.

Potrivit sursei citate, în şedinţa de Guvern care va avea loc miercuri se va lua decizia ca o parte din activele respectivei entităţi industriale să fie cedate CEO în contul creanţelor de 110.417.327 lei, sumă care reprezintă valoarea cărbunelui energetic livrat de exploatările miniere din sistem.

‘Datorită acestei soluţii Termocentrala Romag-Termo este salvată. Vor fi păstrate locurile de muncă ale acesteia, dar şi alte o mie de la Cariera de suprafaţă Husnicioara. Guvernul condus de Victor Ponta este interesat de soarta mehedinţenilor şi prin deciziile promovate dovedeşte că nu este indiferent de economia judeţului’, a precizat Duicu.

Şeful administraţiei judeţului Mehedinţi a mai afirmat că de aceeaşi atenţie se va bucura şi platforma industrială a Uzinei de apă grea Romag-Prod unde, pentru păstrarea majorităţii locurilor de muncă, se va lua măsura finanţării producţiei uneia dintre cele două linii tehnologice şi preluarea de către Ministerul Administraţiei şi Internelor a cantităţii de apă grea fabricată în anul 2013.

Potrivit sursei citate, Termocentrala Romag-Termo va continua să producă agent termic pentru încălzirea locuinţelor din Drobeta Turnu Severin, pentru grupurile energetice a căror capacitate se ridică la 247 MW şi pentru instalaţiile de la Romag-Prod.

(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata