Radu Stroe: Jandarmeria înseamnă mai mult decât restabilirea ordinii publice

Jandarmeria înseamnă mai mult decât restabilirea ordinii publice, aceasta presupune ajutarea oamenilor aflaţi în dificultate, a declarat, marţi, ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, prezent la o ceremonie organizată de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Ilfov, pentru sărbătorirea a 163 de ani de la înfiinţarea acestei arme.

”Ştiu că aţi avut un an greu, marcat de numeroase evenimente, ştiu că de multe ori statutul profesional pe care îl aveţi a atras critici la nivelul opiniei publice, dar mai ştiu că Jandarmeria înseamnă mai mult decât restabilirea ordinii publice. Jandarmeria Română presupune ajutarea oamenilor aflaţi în dificultate, intervenţii în situaţii de urgenţă. Fiţi mândri de arma pe care o slujiţi! Aţi dovedit că sunteţi o forţă credibilă în slujba ţării şi prin propriile puteri v-aţi asigurat un loc de frunte printre instituţiile care se bucură de încrederea populaţiei”, a transmis Radu Stroe.

Cu această ocazie, au fost înaintaţi în grad cinci jandarmi, au fost înmânate diplome de merit, dar şi plachete onorifice. Totodată, Cristian Pavel a fost desemnat jandarmul anului.

„Vă promit că voi încerca să îmbunătăţesc, nu în sensul că n-ar fi bune, dar să devină mult mai eficiente relaţiile cu unităţile administrativ-teritoriale prin reprezentanţii lor, domnul primar, pentru că întotdeauna activitatea dânşilor şi a dumneavoastră trebuie să se desfăşoare cât mai eficient având în vedere şi evenimentele din ultimii ani, criza economică care a dus la amplificarea unor fenomene infracţionale sau nedorite în societatea noastră. Ţinând cont că judeţul Ilfov nu a avut de raportat evenimente majore faţă de alte judeţe, apreciez că se datorează în bună măsură activităţii dumneavoastră excelente”, a spus prefectul judeţului Ilfov, Speranţa Cliseru.

Jandarmeria Ilfov are o cooperare foarte bună şi cu Poliţia Ilfov, fapt confirmat de şeful structurii.

„Sunt convins că în spatele activităţilor pe care le desfăşuraţi se ascund multe ore de privaţiuni, de antrenament pentru păstrarea liniştii şi ordinii publice. Vă asigur de respectul şi consideraţia mea. La mulţi ani Jandarmeriei Române, la mulţi ani jandarmului român!”, a afirmat şeful IPJ Ilfov, Florin Raportaru.

Cu ocazia Zilei Jandarmerie, aproximativ 90 de copii sunt aşteptaţi, miercuri, între orele 10,00 – 12,00, la sediul Jandarmeriei Ilfov unde va fi Ziua porţilor deschise, cei mici putând vedea tehnica din dotare. De asemenea, copiii vor participa şi la exerciţii demonstrative.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.