România are nevoie de strategii îndrăzneţe pentru a se relansa economic, susţine Daniel Chiţoiu

România are nevoie de politici economice sănătoase şi strategii îndrăzneţe pentru a se înscrie pe calea relansării economice, a declarat, miercuri, în cadrul evenimentului dedicat împlinirii a 100 de ani de activitate a Academiei de Studii Economice /ASE/ din Bucureşti, Daniel Chiţoiu, ministrul Finanţelor Publice.

‘În lumea de astăzi, răvăşită de crize financiare şi sisteme bancare instabile economistul are datoria de conştiinţă de a pune lucrurile în ordine, în primul rând prin ordinea ideilor. Ştim cu toţii că ideile schimbă lumea, căci ideile sunt cea mai puternică forţă de care dispune omul. Avem nevoie de politici economice sănătoase, de viziuni şi strategii îndrăzneţe prin care România să se înscrie în mod durabil pe calea relansării şi prosperităţii economice’, a afirmat Chiţoiu.

Ministrul Finanţelor a spus, totodată, că educaţia economică este un factor important pentru ca România să-şi creeze o ierarhie a valorilor şi înnoirea societăţii.

‘Ca liberal şi actualmente ministru liberal al Finanţelor, am crezut şi cred în continuare cu tărie că o educaţie economică sănătoasă este imperativă pentru înnoirea societăţii româneşti, pentru a cerne o ierarhie adevărată a valorilor aşa cum ne-am dori să se întâmple astăzi şi în societatea românească. Întotdeauna am considerat că o economie performantă se bazează pe mediul de afaceri competitiv, ancorat în libertate economică şi pentru care economistul, în general, nu face numai educaţie economică antreprenorială, ci dă sens şi responsabilităţi dezvoltării economice. La reorganizarea Ministerului Finanţelor Publice /MFP/ de acum două săptămâni, am decis să constitui un Consiliul Consultativ format din reprezentanţi ai mediului academic şi universitar, oameni de afaceri şi consultanţi şi analişti, astfel încât politicile economice să beneficieze de un filtru ştiinţific, pe care îl consider atât de indispensabil pentru exigenţele unei guvernări’, a apreciat Daniel Chiţoiu.

Academia de Studii Economice /ASE/ din Bucureşti organizează, miercuri, Adunarea festivă a comunităţii ASE, eveniment care marchează centenarul instituţiei de învăţământ superior.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.