Şeful CSM despre o posibilă numire a sa la conducerea DNA: Această ipoteză este exclusă

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Oana Schmidt-Hăineală, a declarat, marţi, că este exclusă varianta de a fi numită în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, vehiculată de un fost membru al CSM.

„Această ipoteză este exclusă. Nu există o astfel de ipoteză. Nu provin de la DNA, nu am avut un background în DNA. Rolul meu ca şi membru CSM este altul, pe care mi-l iau foarte în serios”, a precizat Oana Schmidt-Hăineală.

Despre criteriile care trebuie avute în vedere în cazul numirii procurorilor şefi la structurile de parchet specializate, şeful CSM a subliniat că acestea trebuie să aibă un background profesional în respectivele domenii.

„Cred că persoanele care vor fi numite în funcţiile de procurori şefi la structurile specializate trebuie să fie persoane care trebuie să aibă un background profesional în structurile specializate, care au instrumentat cauze de corupţie, respectiv crimă organizată de un anumit nivel, de o anumită anvergură, persoane care au obţinut condamnări în cauzele instrumentate, care au un portofoliu profesional în anticorupţie, respectiv în crimă organizată”, a subliniat preşedintele CSM.

Oana Schmidt-Hăineală a explicat că în aceste structuri specializate nu lucrează toţi procurorii.

„Este firesc ca persoanele care urmează să conducă aceste instituţii să aibă o perfectă cunoştinţă, o perfectă reflectare a naturii activităţii acestei structuri”, a mai spus preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.